[Vi lukket kanskje øya, men vi hørte det smalt...]

Velkommen til Karpe-Diem.Org!


Dette er en fanside, noe som vil si at du ikke vil kunne nå Karpe Diem personlig ved å poste kommentarer, sende mail etc. Ønsker du å kontakte dem bør du heller klikke deg inn på den offisielle nettsiden her.

Karpe-diem.org er en videreføring av Karpe-Diem.net, som nå drives av Natalie og Lotte.

 

Siste 5 nyheter

Gratulerer så mye, Magdi og Oda!Foto: Stella Pictures

I går var dagen Magdi utvilsomt har ventet på lenge. På formiddagen Lørdag 9/7 gav han og hans vakre forlovede Oda hverandre sine ja. Chirag som var forlover klarte knapt holde tårene tilbake under seremonien og skrev følgende på twitter:

- Case closed. Broren min er gift. Har krampe i adamseplet av å holde gråt tilbake.

Hører en godt etter på konserter kan en også høre at en av Karpes låter er forskjellige fra cd til scene. I "Tog" rapper nemlig Magdi følgende: "Vi går på diamantskinner inn i fremtiden, snart skal du få en diamantring, jeg blir på toget ditt for alltid". I senere tid har denne setningen blitt omgjort til "Nå har du fått en diamantring". Romantisk much? <3

Tidligere i år røpet Magdi forlovelsen på radioprogrammet National Rapshow på P3, og utdypet videre på Senkveld med Thomas og Harald. Se video (hos 730.no)! Magdi holder privatlivet for seg selv men tillot en liten snik-kikk; bildet av brudeparet postet Chirag også på twitter.

Vi fra karpe-diem.org ønsker Magdi og Oda all mulig lykke. Gratulerer så mye med dagen som var og årene som kommer!


Posted on 10 Jul 2011 by karpe-diem.org
Rockefeller U18 konsert!
RF 221

Tre ganger tidligere har Karpe Diem spilt på Rockefeller, og hver gang har det ikke vært nok billetter å oppdrive. I tillegg til Chirag og Magdi selv, har deres superband Something Sally, deres trofaste DJ En Som Heter Marius samt fire fagre strykejenter bidratt på scenen. Fyrverkeri, flammer, røyk og smell, for ikke å nevne ekte regn under "regnvær" og glitter og stas på "stjerner" er stikkord som oppsummerer kvelden. Både Chirag, Magdi og resten av crewet har alltid vært i storform og levert et enestående show som befester dem som et av Norges desidert beste liveact. Det eneste kjipe med showene har vært at alle Karpe-fansa under 18 år ikke har fått oppleve det.

Dette skulle likevel endre seg da Karpe Diem ble tildelt Sigval Bergesen d.y.´s Almennyttige Pris, med et beløp som skulle gis videre til veldedighet og et mindre beløp som gikk rett til gutta selv. Den pengesummen Magdi kunne brukt på bryllupet sitt, eventuelt ny bil, og Chirag kunne brukt til å ta lappen eller en god ferie, den brukte de heller på å sette opp en ny konsert på Rockefeller, kun for barn og ungdom UNDER 18. Det står stor respekt av et slikt valg, og det betydde utvilsomt mye for de over tusen unge som fikk oppleve det. Løftene før den store dagen var heller ikke små:


Allerede to timer før dørene åpnet var de første ungdommene på plass utenfor Rockefeller. Da det åpnet fikk alle hvert sitt signerte "backstage-pass". På twitter skrev Chirag følgende:


Karpe lovet at denne konserten skulle være minst like bra som de tidligere, og det tror jeg hvem som helst som var til stede kunne skrevet under på. Samtlige hits og godlåter ble spilt til publikums store glede, samtidig, å høre 1300 barn overdøve høytalerne under Chirag's "Kunsten å være inder" gav en følelse en ikke kan sette en prislapp på. Det var magisk.

Nok ord, slik så det ut:

RF 289a

RF 150

RF 058

RF 170

RF 325a

RF 333a

RF 361aSe flere bilder her.

For alle som ikke var på den siste Rockefellerkonserten til Karpe, og for alle som var der og vil mimre litt, flere bilder er på vei! Stay tuned! :)
Posted on 23 Jun 2011 by karpe-diem.org
National Cypher 2011
Det er én positiv ting ved årene hvor Karpe ikke gir ut plate, og det er at de som regel tar seg tid til å bli med på diverse samarbeidprosjekter utenom gruppa. Tidligere har Chirag omtalt seg selv som både sverdfisk og følelseløs i henholdsvis "STIL" og "Drabant (kjendisremix)", og i går dukket det opp nok et samarbeid.National Cypher er et prosjekt satt i gang av rapperen Jae-R hvor norske rappere samles over en beat og legger sine vers battle-style. (Cypher = jam/battle)

Vanligvis er ikke Magdi med på slike låter, men denne gangen, på den første delen av National Cypher, har også han latt seg overtale. Sammen med Jae-R, Don Martin (Gatas parlament), Chirag og Pumba er nok en glimrende låt full av kryptiske bemerkninger og herlige rim blitt til.

Låta heter "National Cypher 2011 (del 1)" og er produsert av NastyKutt, som forøvrig tidligere har gjort låter som "Ett under par", "Byduer i Dur" og "Krølle 50-lapp Y'all" for Karpe. For å høre låta kan du klikke
her.


Magdi er en klok mann, og det vi til vanlig setter mest pris på ved hans vers er måten han kombinerer et reflektert syn på verden med poesi på høyt nivå og i tillegg får dette fram med den sykeste flowen. Samtidig er det ekstra kult når han en gang i blant blir med på slike låter utenom album, og tøffer seg skikkelig. I tillegg står det respekt av måten han "tøffer seg" på. Der andre rappere tyr til slibrige kommentarer og gjemmer seg bak "stygge ord", knekker Magdi all motstand med linjen: "Så når du finner ut at livet ditt er tomt, kan du sikkert finne bilde av meg i en bok."
Her er flere bilder fra videoen:Og forresten, etter dere har hørt låten:

Posted on 10 Apr 2011 by karpe-diem.org
Nye konsertbilder
Bilder fra Karpe Diems siste konsert på Byscenen i Haugesund er lagt ut i albumet "Byscenen, Haugesund".


Har du tatt bilder på en konsert med Karpe Diem? Del dem gjerne med oss, send mail til webmaster@karpe-diem.org!
Posted on 09 Apr 2011 by karpe-diem.org
Gratis Ungdomskonsert på Rockefeller!Fantastisk nyhet fra Karpe Diems egen blogg:


"Vi er utrolig stolte av at Sigval Bergesen d.y.´s Almennyttige Pris i år går til Karpe Diem. Prisen innebærer en pengegave til et almennyttig formål vi har fått velge selv, samt en pengegave til oss. Vi har valgt å gi gaven til Oslo Røde Kors sine ressursentre for ungdom, noe som føles veldig naturlig for oss ettersom vi har hatt siviltjeneste, vært frivillige og spilt på åpningene der. Det finnes sikkert mange andre organisasjoner som gjør et like godt arbeid, men vi har selv sett hvor viktige ressurssentrene er for byen vår.

Det føles også fantastisk å faktisk få lov til å være med å bestemme hva pengene skal gå til, og ikke bare til hvem. I samarbeid med Oslo Røde Kors og Bergesens Almennyttige Stiftelse har vi derfor bestemt at 1,5 millioner kroner skal gå til å pusse opp Oslo Røde Kors sitt ressurssenter på Grorud, samt bygge en kaffebar til arbeidstrening på senteret. Vi husker godt da vi spilte på åpningen av senteret i 2001, men ti år senere er det dessverre dette senteret det står dårligst til med rent økonomisk.

Det er med stor ydmykhet at vi tar imot denne prisen. Karpe Diem har alltid drømt stort, og pengegaven vi selv får gjør at vi endelig kan gjennomføre noe vi tidligere ikke har hatt økonomiske muligheter til å gjennomføre. Vi har besluttet å bruke store deler av våre egne prispenger på å invitere ungdom under 18 år til en forrykende konsert på Norges mest legendariske scene, Rockefeller. I vinter holdt vi to konserter med 18 års aldergrense her, og konserten vil være akkurat like påkostet med like mye smell, pyro, teppefall og glitter som de vihar holdt for de voksne.

Konserten er GRATIS og kun for de UNDER 18 år. Billettene deles ut ved loddtrekning. For å være med i trekningen sender du en mail til ungdomskonsert@karpediem.no. Mailen må inneholde navn, alder, adresse og emailadresse. Du må som sagt være under 18 år(ta med legitimasjon). Er man 12 til 15 og får billett, gjelder denne for 1 person og verge. Alle under 15 må være i følge med en voksen. For dem mellom 15 og 18 gjelder billetten for 1 person + en venn.

Konserten er Lørdag 18. Juni


Karpe Diem spanderer, ikke bare fordi kidsa faktisk er fremtiden, men også for å gjøre det klinkende klart at det er helt feil at de beste kulturopplevelsene alltid skal ha 18 års aldersgrense. Vi blir daglig spurt om å spille konserter for barn og unge, og det føles ofte kjipt å måtte takke nei fordi det er snakk om å spille med dårligere utstyr på dårligere scener. Et fullt Rockefeller er noe av det råeste både artister og publikum kan oppleve, og vi husker selv hvor døvt det var å være for ung og for blakk til å være med moroa. Vi lover derfor at showet vi setter opp kommer til å være det mest storslagne som er satt opp for de under 18 i Norge noensinne. I hvert fall med musikk de faktisk liker. :) Vel møtt den 18. juni, og for å bevise at du enda har en lang vei å gå før du blir en sviske må du som sagt vise leg i døra.

Magdi og Chirag"
Posted on 05 Apr 2011 by karpe-diem.org
Content Management Powered by CuteNews